Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2016 16:01 - Пазара на Каер Енед‘Хел
Автор: artylo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 374 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.02.2016 19:43


 
  ПАЗАРА НА КАЕР ЕНЕД‘ХЕЛ
Дребен фентъзи разказ за технологиите на бъдещото в миналото
 
image

 
В древната елфическа крепост – Каер Енед‘хел, изградена от елегантно издълбани каменни блокове и сияещ с отличителните му сини керемиди. На пръв поглед той изглежда изоставен, но той бива населен от един малък аристократически род углавен от стар елф – наречен Снага. От вътре крепостта е осветлена от ярки магически свещи и полилеи.
Твърди се, че под основите на тази грандиозна каменна структура, зее отворен „Разрива на Окулиста“, за който се разказват легенди, как пренасял всеки желаещ в светът на своите мечти.
Не се знае кой е създал това нещо или дали е просто произвола на природата, но едно нещо, което всички опитали от сладостта на такова изкушение оставят зависими и желаят завръщането си с ненаситен глад.
Пътуването ми ме отведе до тази невероятна местност. Изглеждаше, че всяка селска бакалия около крепостта продаваше всевъзможни дрънкулки, храни и занаятчийски произведения. Погледа ми хвана една от малките пазарски постройки, в които безброи туристи се бяха нахвърлили върху продавача.
Доближавайки се до порочния щанд, забелязах естеството на дилемата. Малки кръгли лещи, за които се твърди, че позволяват на носещия ги да навлезе в чудното измерение на Окулиста. Малкия парен касов апарат на горкия продавач губеше и последните си болтове от постоянните транзакции случващи се по централизираната пазарна мрежа ENEDHELnet. Тази връзка бе безжична помежду всичките занаятчии и всичките дребни бутки, които заобикаляха централния площад. За жалост на повечето комерсиално настроени граждани 66% от всяка транзакция отива директно за издръжка на крепостта и семейството в нея.
Друга екзотична дрънкулка бе торба с малки феички. Човек можеше да кажа на този рояк от малки чудовища да вършат битовата работа по неговата къща, като да разхождат домашните любимци, да хранят тераскът в мазето и да чистят калните ботуши на свекъра с три слоя мас.
Проблема с тези същества бе, че те бързо се организирали и развивали революционна дейност, за а могат да извоюват своята свобода от техните собственици.
Напоследък също нашумя и една от нововъведените луксозни стоки – пихтията.
И то не просто обикновена пихтия, която се намира във всяка кална урва край пазара, а специална магическа пихтия, според думите на продавача и инсталационната брошура, която идва във всяка торба с пихтия.
Основната и функция, позволява на всеки да създаде предмет по свое желание от този подобен на паста материал. В същата информационна брошура се твърди, че материала се втвърдява секунди след като бива употребен, което често водеше до това, че в момента, в който пихтията се вадеше от пакетът й, тя моментално ставаше на вкаменена безформена топка от кал.
Това будеше огромно недоволство у клиентите на Индерит – елфа, който продаваше тази своя магична стока. Неговото обяснение бе, че потребителите му не са достатъчно умели, а материала не заема желаната форма, ако не бъде оформена в реалистичен предмет до секунди след контакта на материала с въздуха.
Уви, тръгнах си с празни ръце, тъй като кесията ми бе по празна от обещанията на продавачите, но въпреки това се нагледах на безброй красоти, включително и няколко елфкини.
Въпреки това, разцветът на модерната култура си личеше във всяко кътче на този град: от магически лещи, които ти позволяват да виждаш в чудни измерения, през рояци от гневни феи, които могат да строят, както могат и да разрушават, покрай невероятната безжична търговска мрежа, която наблюдавах в пазара и най-накрая до иновативни магически материали, които позволяват конструирането на всякакви форми и изделия.
Чудно колко процъфтява културата в годините след масов пожар…



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artylo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12833
Постинги: 6
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031